.

2012-03-28
17:28:21

Våldtagen? Skyll dig själv!

Fick en skrämmande länk skickad till mig från en av mina trognaste läsare. Länk till artikeln. Är ni för lata för att läsa så handlar det i korthet om en man som var anklagad för våldtäkt, men som fick gå fri för att kvinnan han våldtagit hade AS och hennes signaler var ”svåra att tyda”.

 

Hela historien är skrämmande, men tyvärr är jag föga förvånad. Är det såhär det ska bli, att vi som pga. vårat så kallade handikapp inte alltid har så lätt att förmedla våra känslor utåt nu ska bli nedtryckta rättsligt för den sakens skull? Jag tror att alla har hört den gamla vanliga visan om ”hon var klädd som en hora, hon bad om det”, ska nu den ersättas med ”jag förstod inte vad hon ville, så jag tog för mig”?

 

Att mannen i fråga inte ens erkände att han haft sex (rättelse; tvingat sig till sex) med henne förrän hans sperma hittades talar väl för sig själv i huruvida han kände sig skyldig i hela situationen?

Och sen så tror jag inte ett skit på att hennes signaler var så svåra för honom att tyda att han inte fattade att hon inte ville ha sex med honom. Nu var jag ju inte med när det hände, men man märker väl om någon man försöker ha sex med gör motstånd? Oavsett om personen säger nej och kämpar emot lite eller om personen slåss, bits och skriker så borde man ju fatta? Tom jag som har problem med att förstå andra människor skulle ju fatta att ett nej är ett nej.

 

Jag blir så arg på hela situationen så min hjärna nästan går i baklås när jag försöker få fram mina känslor. Detta är inte okej! Hur tänkte hovrätten, som först dömde honom men sen frigav honom för att kvinnan är lite lätt förvirrad och hennes vittnesmål förändrades?

Att bli våldtagen lär ju vara en väldigt upprivande sak att uppleva, troligen har hon hamnat i chock och därför inte kunnat minnas allt exakt som det hände på en gång. Tänk själva tillbaka till senaste gången ni var livrädda eller bara fick panik, minns ni allting som hände när ni var i greppet av den känslan? Jag tror inte det. Det är nog väldigt mänskligt, oavsett om man har AS eller inte. Och att dom anser att det inte är säkert att hon ”minns rätt”, vad ska det betyda? Detaljer som vilken färg mannen hade på strumporna ändrar väl inte det faktum att hon blivit våldtagen?

 

Nej, jag blir rosenrasande av att läsa om detta, kan inte få fram en mer djup analys om denna nyhet än så här, men jag vill skicka hovrätten till skamvrån och jag hoppas djupt och innerligt att detta fall inte kommer sluta såhär och att mannen kommer få sitt straff!

 

Avrundar med en gammal progg-låt som artikeln fick mig att tänka på. Meningen ”ett nej från en kvinna är aldrig riktigt nej, det vet ju varje karl och låter inte lura sig”. Det är sorgligt, men mycket har inte förändrats på den fronten under dom 40 år det gått sedan sången skrevs.

 

 


Kommentarer:
#1: ***

Världen är mycket sjuk på flera sätt. Jag brukar undra hur någon kan fällas eller bli anklagad för att ha våldtagit sin sambo/fru/flickvän :S Misstänker det är ett stort fel på båda partner om sånt kan hända!

2012-03-28 @ 19:17:10
#2: sandra L

sådär har ja oxå varit utsatt för precis som henne, men det blev inge polisgrej. (elr ah, ja avbröt d) men skulle ja inte viljat ha sex skulle jag sagt NEJ. inte bara butta bort han.

en buttabort-gest säger allt? måste man nypa pitten av han o säga nej.? välden är konstig ja,

Svar: tänkte bara säga att jag har sparkat liv i bloggen igen, å nu ska ha frågestund. du är välkommen att lämna frågor om du vill! :)
Thina

2012-04-14 @ 01:41:33
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: