.

2013-09-21
21:27:09

Lösenords-skydd och frågestund!
Bara en liten sidnot till mina trogna läsare.

Det har hänt en sak under min långa paus sen i julas som jag tänkte skriva om. Dock är detta lite hemligt så jag kan inte skriva om det så vem som helst kan läsa. Men ni som känner mig via Facebook eller DV eller IRL, skicka bara iväg ett mail till mig på valfri sida där jag finns (dock inte min hotmail, är tokmycket spam där) så får ni lösenordet.
 
Men först ska jag lista ut hur det funkar det där med att lösen-skydda enskilda inlägg, och innan dess kommer jag troligen skriva ett inlägg som berör en fråga som många föräldrar till AS-barn som läser denna blogg har frågat mig om många, många ggr. Har helt enkelt dykt upp nya misstankar på vad som kan orsaka AS. Det inlägget, (kanske tom båda inläggen) kommer dyka upp under kvällen/natten.
 
Och jag väntar ännu på frågor från er! Fråga vad ni vill om Aspergers, Autism, om myndigheterna, om mig, om mina djur, om mina politiska åsikter osv, inga frågor är för dumma! så kom igen nu!

2013-09-21
04:22:00

En naken kropp är inte hela världen.

Efter mitt förra inlägg om Jan Rippe fick bloggen en stor uppsving i dels gamla läsare som hittade tillbaka, dels nya som upptäckte den. Nästan lite som när Stefan Sundström länkade hit.

Så jag tänkte att nu när så många har den i sitt medvetande skriva om något som gjorde mig mycket glad tidigare i somras, som jag tänkt skriva om ändå alltså.

Nämligen Amanda Fucking Palmer!  Ni som har hängt med ett tag i bloggen eller ni som känner mig personligen vet ju att jag älskar den kvinnan. Hon är i mina ögon the bees knees. Rolig som fan, modig, klok, vacker, sexig och helt underbar.

Det är lite sådär att jag inte vet om jag vill vara henne eller om jag vill ha sex med henne. Lite både och tror jag.

Hur som helst, hon var på någon festival i England där tidningen Daily Mail (vet inte om den är som typ Aftonbladet eller Hänt Extra, i ärlighetens namn så är ju inte skillnaden så stor) tyckte att dom inte skulle skriva om hennes musik, utan valde att istället skriva en hel artikel om det faktum att hennes ena bröst halkade ut ur Bhn.

 

 

 

Ja men titta det var väl roligt? Dessutom är det något som alla kvinnor vet händer rätt så ofta, speciellt om man rör mycket på sig och svettas, vilket hon troligen gjort där på scen. Dessutom är jag en av dom som tycker att det finns värre saker än en naken kropp att förfasas över. Alla är vi nakna under våra kläder. Det är inte så farligt så man måste sätta morgon-kaffet i halsen!

Och en vanlig liten kvinnlig musiker, eller skådespelerska kanske skulle gå hem och gråta över det, men inte AFP inte!  Hon jobbade innan hon blev musiker som levande staty och har gjort en del saker sen hon blev musiker som för tankarna lite till Andy Warhols Factory. Fast utan drogerna.

Tex har non vid minst ett tillfälle näckat och låtit hennes fans skriva på henne, som ni kan se här:

 

 
 

För att inte tala om musikvideos som hon näckat i (en av dom blir avslutning) Hon har ingen fotomodells-kropp, hon rakar sig inte och det spelar ingen roll!

 

Så vad gör då denna fantastiska kvinna när hon blir förlöjligad av Daily Mail på det viset? Hon skriver ett brev till dom å framför det i form av en vals såklart! Hon går ut på scenen i en kimiono och börjar sjunga. Vid angiven plats i texten drar hon av kimonon och fortsätter sjunga sången helt naken.

Vilket får mig på så gott humör. Jag skrattar och önskar att alla kvinnor kunde vara lika modiga som hon, att småtjejer kunde ha fler förebilder som hon.

Jag hade ju Nina Hagen som förebild när jag var riktigt ung, sen kom Bikini Kill, Le Tigre, Peaches osv, så jag har klarat mig rätt fint, men om denna kvinna fanns när jag var 15 skulle jag klarat mig ännu bättre! Ord kan liksom inte beskriva hur mycket jag älskar denna kvinna! Hon är underbar!

Ni får leta upp youtube-länken själv, eftersom det finns flera olika i varierande kvalité. Men ni får texten samt en bild:

 

Dear Daily Mail,
It has come to my recent attention
That me recent appearance at Glastonburyfestivals kindly received a mention
I was doing a number of things on that stage up to and including singing songs (like you do…)
But you chose to ignore that and instead you published a feature review of my boob

Dear Daily Mail,
there’s a thing called a search engine: use it!
If you’d Googled my tits in advance you’d have found that your photos are hardly exclusive
In addition you state that my breast had escaped from my bra like a thief on the run
How do you know that it wasn’t attempting to just take in the RARE British sun?

Dear Daily Mail,
It’s so sad what you tabloids are doing
Your focus on debasing women’s appearances ruins our species of humans
But a rag is a rag and far be it from me to go censoring anyone OH NOO
It appears that my body – it appears that my entire body is currently trying to escape this kimono…

 

Dear Daily Mail,
You misogynist pile of twats
I’m tired of these baby bumps,vadge flashes, muffintops
Where are the newsworthy COCKS?
When Iggy or Jagger or Bowie go shirtless the news barely causes a ripple

Blah blah blah feminist blah blah blah gender shit blah blah blah
OH MY GOD NIPPLE

Dear Daily Mail,
You will never write about this night
I know that because I’ve addressed you directly I’ve made myself no fun to fight
But thanks to the Internet people all over the world can enjoy this discourse
And commune with a roomful of people in London who aren’t drinking Kool-Aid like yours

And though there be millions of people who’ll accept the cultural bar where you have it at
There are plenty of others who’re perfectly willing to see breasts in their natural habitat

I keenly anticipate your highly literate coverage of upcoming tours

Dear Daily Mail,
UP YOURS.

 

Detta finner jag helt underbart och jag känner i hela kroppen hur mkt jag älskar denna underbara kvinna!
 Ni kan Youtube-söka "Dear daily mail" om ni vill se videon (det skulle jag vilja iaf haha)

Men ni ska få några andra videos av henne där ni dels ser styrkan, humorn, charmen och allt som får mig att älska den kvinnan. Och som vanligt, lite sång lite dans lite naket...

Men kolla upp den kvinna och hennes musik, ni kommer inte ångra er!

 

Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra “Do It With a Rockstar” (FULL UNCENSORED - NSFW) from Amanda Palmer on Vimeo.


2013-09-19
06:00:00

Jan Rippe = Djävulen? Jan Rippe = En skillad komiker! (hans son på Lundsberg)

Jag hade egentligen tänkt fortsätta blogga personligt, och så kommer jag även göra, men inte just nu för nu är jag lite förvånad över folks bristande logiska förmågor. Så nu blir det lika delar politik och underhållning. Detta inlägg har ingenting med AS att göra, men ni får iaf se det som hur en Aspie-jävel som jag kan reagera när valfri kändis råkar orsaka en fis i rymden, dvs reta upp folk på Internet.

 

Vad som skedde på skolan Lundsberg kan inte ha undgått någon, men när det visade sig att den fantastiske komikern Jan Rippe (mest känd som Roger i Macken, ni får en bild på honom med så ni vet vem han är) hade en son i den skolan så blev det ramaskri bland vissa GAS-fans. Herregud, nu skulle det tas avstånd från honom och hela GAS (dvs Galenskaparna och After Shave) för han har utgett sig för att vara något han inte är (mer om det längre ner) tycker man. Själv häpnar jag för jag tänker inte alls så.

 
 
 

Dessutom tas en ca 10 år gammal intervju fram där jag tror det var Knut (Agnred) som sa att dom alla röstar på olika partier över hela skalan. Det måste alltså betyda att käre Jan är Moderat! Eller nej föresten, han är säkert massmördare, kvinnomisshandlare, våldtäcktsman och han är helt säkert barnet som föddes i slutet på Rosemarys baby! Det måste han väl, med tanke på var hans unge går i skola? Och nu var han mig inte alls lika kär längre, så verkar dessa fans resonera.

 

Några Printscreens från Twitter:

 

 
 

Men Jan själv då, vad var det han sa som var så hemskt? Vari ligger hans brott mot mänskligheten? Nu kan jag givetvis inte få upp den sidan på GT (kanske har den tagits bort) men han sa i korthet att det inte är rätt att bestraffa alla för något en person har gjort. Och att dom borde förvarnat föräldrarna och barnen. Så hade dom givetvis valt en bild på honom där han ser jättesur ut. Nej nu går skam på torra land! Eller hur? Titta ut genom fönstret bara så ser ni Skam gå förbi! Och ta mig fan om inte Karl Marx nu har uppnått en varvhastighet på 90 km i timmen nere i sin grav. Snart flyger han iväg! Och Hitler å andra sidan heilar så snabbt och entuasisastiskt i sin grav att han snart slagit sig ur som Uma gjorde i Kill Bill ni vet. Nu kommer Ragnarök! Och allt detta är Jan Rippes fel!

 

Nej men alltså…Kom igen nu! Ta avstånd från GAS pga att Jan tydligen har en unge på snobb-skola? Är ni inte lite väl löjliga nu?
Ok, visst, jag erkänner att jag också blev lite (ok, mycket) förvånad när jag hörde det, men låt oss nu se logiskt på detta.
För det första tycker jag inte att varken han eller nån annan av dom utgett sig för att vara något dom inte är. För jag kan inte minnas att jag någonsin hört någon av dom säga att ”Jag röstar på Vänsterpartiet!” Eller ens Sossarna för den delen.
Det är ju Claes som skriver majoriteten av texterna därför skulle jag om man nu måste utgå från något, utgå från att det är hans politiska åsikter som skiner igenom, inte dom andras.

Dessutom litar jag inte på allt jag läser i aftonpressen, det anser jag inte att någon människa med minsta tillstymmelse till vett borde göra, dom vill ju trotts allt sälja lösnummer genom att få folk att framstå som så mycket mer känslokalla än dom är. Nej, om dom parkerar Jan i en soffa och låter någon som inte kan klippa och vinkla vad som sägs ställa frågor och låter honom tala längre än 30 sekunder utan att vråla "Nej nu måste vi gå till reklam!" utan låter honom lägga fram sina åsikter i sin helhet så tänker jag lyssna och fatta en eventuell uppfattning om hurvida han är så hemsk som vissa nu verkar tycka, men fram tills den dagen kommer så kommer jag fortsätta älska honom!

För mig förändras nämligen min syn på Jan nämligen icke nämnvärt. Bara att nu vet jag något jag inte visste förr om honom, men det förändrar inte hur mkt jag tycker om honom. Jag menar, att han har en unge i den skolan gör honom väl inte till pappan (eller var det månne en styvfar?) från Ondskan. Det gör inte att han blir en humorbefriad idiot. Han är fortfarande samma roliga, söta, mysiga människa som han var för en månad sedan.

 
Och om man dessutom tror att herrarna tillhör arbetarklassen (om man nu vill tala politiskt 70-tals-språk) så bör man nog tänka om. Dom är totts allt humor-kungligheter i Sverige, och har varit det sedan 86 då Macken kom och vände upp och ner på halva landets liv, inklusive mitt eget, så dom har nog pengar så dom klarar sig nu för tiden. Pengar som dom, i ärlighetens namn, faktiskt också har jobbat hårt för att tjäna. Men några fattig-lappar är dom nog knappast. Dessutom är väl Jan om jag minns rätt son till en rektor. Nu kanske det bara är jag som har fördomar, men det känns som om han även kan ha kommit från en relativt rik familj redan som barn, typ medelklass, övre medelklass kanske tom (om vi nu igen ska tala klasser). Men det behöver INTE göra honom till ett svin, och det betvivlar jag även starkt att han är. Dessutom gjorde han troligen pappa rektorn besviken när han slutade på Chalmers för att åka ut på vägarna och sjunga och tönta sig. Pappa rektorn sa säkert att det inte finns nån framtid i det, precis som mina föräldrar sade till mig när jag började på konstskola för ca 10 år sedan. Men så var det bara så att dom råkade slå och på så vis blev han med tiden troligen rikare än han skulle bli som Civilingenjör.


Dessutom har kritik framförts för att folk tycker att "Man kan ju inte driva med det parti man själv röstar på!"

Nähä, kan man inte? Är det en naturlag, man startar en paradox i tid och rum som får hela planeten att komma ur sin omloppsbana och åka rakt in i solen om man driver med dom man röstar på? Isåfall undrar jag varför inga såna röster höjdes när denna låt framfördes för 13 år sen, om dom nu alltså trodde att alla i GAS var röda/rödgröna, men här glatt driver med den sittande regeringen då, som var Socialdemokratisk. Och inte ens jag som ju som sagt är rödgrön och tycker folk kan sluta tjata om choklad nu kan ändå inte låte bli att skratta då just Jan utbrister "Toblerone!" med ett stort leende på läpparna.

 

 

 

Och visst, själv är jag rödgrön ut i fingerspetsarna, och visst vore det trevligt för mig om alla i världen hade samma politiska åsikter som jag (eller nja, egentligen hade det nog blivit tråkigt, jag tycker det e kul att argumentera omkull folk ibland) men nu ser världen inte ut så. Och jag står fast vid att han faktiskt kan vara en snäll människa ändå, rentav en jättesnäll människa. Och han behöver inte vara mer än vad han är: rolig som fan, en riktigt skillad sångare och en allmän glädjespridare. För jag har ju faktiskt inga planer på att gifta mig med honom, och kommer troligen aldrig ens träffa honom. Så även om han skulle råka vara Moderat så berör det inte mig personligen.

 

Och sen tycker jag faktiskt, rödgrön eller ej, att han har helt rätt i vad han säger om kollektiv bestraffning. Om nu folk skulle bry sig så pass mkt om vad som hände i kommunala skolor och min gamla skola plötsligt blev nerlagd utan förvarning på tiden jag gick där så hade det varit samma sak. Och det är ju ändå just det som är grejen, att även om det är en så kallad elit-skola så var det ganska klumpigt gjort att inte tala om för varken ungar eller föräldrar innan dom stängde den, det hade det varit helt oavsett vilken typ av skola det rör sig om.
Och för övrigt så tycker jag hans reaktion är ytterst mänsklig, att man blir förbannad för att skolan där ens barn går bara läggs ner helt utan vidare, det är ju inte riktigt så enkelt att bara skicka iväg ungen till en annan skola och han var säkert oroad över sonens betyg med mera. Till och med jag som inte har eller ens vill ha barn kan relatera till detta, för det är ju just mänskligt att bli fly förbannad i ett sådant läge och jag förstår varför han nu tydligen blev det.


Såg någon skriva något på Facebook i stil med "Var befann sig Jan när Tjotahejti-skolan i Hejkonpejkon lades ner?!" (Givetvis hette skolan inte så, men det var någon random kommunal skola som låg i nån random håla långt från Götebrorg) Är inte svaret på den frågan självklar? Han var inte där för att han inte har någon som helst koppling till den skolan! Om han måste kommentera allt som händer i alla skolor hela tiden så skulle han ju inte hinna med något annat. Han är ju för helvete inte politiker!

Och om man nu tycker att alla kända personer har någon sorts skyldigheter mot oss övriga så tycker i alla fall inte jag att skol-politik ingår i hans skyldigheter. Han har lika stor rätt att ha åsikter och yttra dom som precis vem som helst av oss, men om han har nån skyldighet är ju den att roa, inte att vara någon form av skolminister på hobbynivå. Klart han har åsikter om skolan/skolorna där hans egna ungar går, men utöver det behöver han inte bry eller uttala sig mer än någon annan. För övrigt tycker jag det sättet att tänka, att han skulle vara skyldig oss något överhuvudtaget, är lite fånigt.

 

Men måste dock säga att från vad jag har hört så är det en helt annan GASare som röstar blått. (Dock inte Claes som ju som jag sa tidigare är den enda av dom vars politiska färg man kan vara lite, lite säker på. Och jag tänker inte säga vem det är, för jag vet helt enkelt inte om det är sant eller ej)

 

Så nä, min uppmaning till alla fans som tänker på det viset är: Sluta vara töntiga å tänk lite logiskt på saken.

 

Om denna nyhet hade kommit för 15-20 år sen hade jag dock reagerat på ett liknande vis, mycket pga att jag då var en liten, arg och framförallt väldigt ung pubertets-flicka med röda drömmar som ännu gick och hoppades på att en fredlig revolution var möjligt, även om jag började tvivla redan då. Nu har jag rösträtt och har insett att om Partiet man inte gillar vinner är inte livet slut, det är bara att kämpa på i 4 år och sedan rösta igen.


Och Jan kommer alltid bo i mitt hjärta tillsammans med dom andra, oavsett vad han eller dom andra röstar på! (Eller ja, iaf så länge det inte är SD)  Han och dom övriga har trotts allt, som sagt, redan bott i mitt hjärta sedan 1986, sedan jag var 4 år gammal. Så dom får stanna där.

 

Avslutar som vanligt med lite musik, och dom alla var så söta här, och Knut med den peruken får mig att tänka på Liza Minnelli som hon ser ut nu, och bara det räcker ju för att jag ska börja skratta.

 

Puss på er, underbara Galenskapare!